Hittegolf? Geen probleem!

Enkele Nederlandse rekenmodellen voorspelden vanmorgen een hittegolf van 40 tot 42 graden voor volgende week. Hier in België schommelt het waarschijnlijk “maar” rond de 30 graden – minder extreem, maar nog steeds puffen geblazen! Heeft dit warme weer enige invloed op je afslankproces? En hoe bereid je je voor op een hittegolf?

Voorbereiding: waterijsjes!

Tropische temperaturen geven het geweldige excuus om héél véél ijsjes te eten! De ijsjes die je in de winkel koopt zitten jammer genoeg boordevol suiker, dus is het veel slimmer om ze zelf te maken. Gebruik onze verschillende drankenmixen en laad je vriezer vol calorievrije waterijsjes zodat je in the heat of the moment heerlijk kunt afkoelen, zonder schuldgevoel.

Ice ice baby

Zorg dat je steeds voldoende ijsblokjes in huis hebt om je Cambridge shakes en smoothies op te frissen, of om je standaard bakje troost of earl grey om te toveren in een verfrissende ijskoffie of -thee. (Let wel op dat je blender een “icecrush”-functie heeft voordat je enthousiast begint te mixen!)

Water on the go

Op pad? Vertrek zeker niet zonder je flesje water. Deze kan je bijna overal gratis aanvullen en zo voorkom je dat je moe en uitgedroogd naar een flesje frisdrank grijpt. Hou het simpel en ga voor kraantjeswater: lief voor je lijf, portefeuille én de planeet.

Meer over kraantjeswater: http://www.drinkraantjeswater.be/nl-be/over-kraantjeswater/waterweetjes

Beweging

Zware lichaamsbeweging bij tropische temperaturen: het kán, maar het vergt meer van je lichaam. Leg de lat dus niet te hoog, dit is niet de moment om je records te verbreken. Wat je wel kan doen is je sportsessies vervroegen/verlaten naar een frisser tijdstip. Ga joggen bij dageraad of ga voor een koele avondwandeling. Denk ook twee keer na over de locatie; ruil even de schroeiende asfaltwegen in voor een zuurstofrijk en bebost gebied, of ga eens naar een fitness met airconditioning.

Take it easy

In deze hitte zal je lijf waarschijnlijk meer water willen vasthouden, wat niet betekent dat je stopt met afvallen! Je consulent ziet jouw vooruitgang en ziet het onderscheid tussen je vet- en vochtpercentage, zelfs als je gewicht in deze periode stagneert. Laat je niet teleurstellen door de cijfers op de weegschaal en besef dat vanaf de temperatuur wat daalt, je gewicht dat ook zal doen.