Doeltreffend én voordelig: nieuwe studie bewijst de rendabiliteit van Cambridge Weight Plan

Het Cambridge Weight Plan is een doeltreffende en kostenefficiënte manier om af te slanken. Een nieuwe studie door de Universiteit van Oxford, gisteren gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Obesity’, toont aan dat wanneer de Cambridge Weight Plan maaltijdvervangers worden gecombineerd met de één op één begeleiding van een consulent, het een effectieve en rendabele manier is om blijvend af te slanken.

Deze studie werd gerealiseerd door gebruik te maken van de DROPLET-resultaten (Doctor Referral of Overweight People to Low Energy total diet replacement Treatment) die september vorig jaar werden gepubliceerd. Met deze resultaten berekende Dr. Seamus Kent dat voor elke 100 000 personen die het Cambridge Weight Plan volgden;

  • 50 gevallen van coronaire hartziekten
  • 75 beroertes
  • 900 gevallen van diabetes type 2
  • en 25 soorten kankers

werden vermeden. Dit heeft als resultaat dat mensen langer leven en in een betere gezondheid verkeren, waardoor er minder beroep wordt gedaan op de openbare gezondheidszorgdiensten.

In kort: deze studie toont aan dat het volgen van het Cambridge Weight Plan een aantoonbare kostenefficiënte methode is om blijvend af te slanken én gezonder te gaan leven.

Klik hier om het volledige onderzoek te lezen, lees een beknopter krantenartikel hierover van The Daily Mail of maak van de gelegenheid gebruik door een afspraak te maken met één van onze consulenten en probeer het zelf!