Apps tijdens het afslanken

Wanneer je het Cambridge Weight Plan Stappenplan doorloopt zul je af en toe ook mindere momenten hebben. Dát zijn de momenten waarop we op zoek gaan naar een reddingsboei: een afleiding, inspiratie, een beloning, houvast… En vaak beginnen we deze zoektocht op onze smartphone. Daarom hebben we een lijst gemaakt van handige apps die je kan gebruiken, want op een bepaald moment heb je wel genoeg van die “puppy rescue videos“, toch?

MyFitnessPal

Vanaf je overstapt van Stap 1 naar Stap 2 begin je met het herintroduceren van regulier eten. Er zijn er die juichen vanaf dit weer “mag”, maar sommigen schieten in een kramp bij de gedachte aan boodschappenlijstjes, trips naar de supermarkt en zélf gezond koken. Vaak zal je consulent je dan ook aanraden om een eetdagboek bij te houden. Ban die doemscenario’s van pen, papier en weegschaaltjes maar uit je hoofd: anno 2018 nemen apps het grote werk van je over! De voornaamste daarvan is MyFitnessPal.
In de databank van MyFitnessPal staat zo goed als alles wat je in de supermarkt ziet, compleet met voedingswaarden (niet enkel kilocalorieën maar ook vetten, koolhydraten, vitaminen…). Door de app die actief door gebruikers wordt onderhouden en aangevuld kan je een verpakking uit de supermarkt inscannen en direct de voedingswaarden aflezen. Zo staan de maaltijdvervangers van Cambridge Weight Plan in de database, met alle correcte macro’s en micro’s! Je kan je eetdagboek instellen met persoonlijke goals, maar je kan het ook openbaar zetten of delen met bepaalde personen – misschien zelfs met je consulent… Durf jij?

 

Apple Health / Google Fit

MyFitnessPal neemt informatie over van Apple Health (voor iPhonegebruikers) en Google Fit (voor Androidgebruikers); namelijk je leeftijd, gewicht, levensstijl en het aantal stappen dat je zet op een dag. Deze informatie wordt ook opgeteld en in je dagelijkse caloriebehoefte ingecalculeerd. Logisch ook, want als je 10.000 stappen heb gezet mag je waarschijnlijk wat meer eten dan iemand die de hele dag in de zetel gelegen heeft.
Zorg er dus voor dat je standaard gezondheidsapps up-to-date zijn: vul ze aan met de juiste info en zorg er ook voor dat je medische ID in orde is!

 

Plant Nanny (App Store, Google Play)

Je hoort het elke keer je naar je consulent gaat: “drink minstens 2,5 liter per dag”! Ja-haaa… Maar eerlijk; je haalt het niet altijd. Een app als Plant Nanny zorgt ervoor dat je er op een speelse manier aan herinnerd wordt (ennn dat meldingsgeluidje is een instant mood booster)! Telkens je een glas water drinkt bewater je ook je virtueel plantje, dus zolang je plantje blijft groeien, drink jij genoeg!

 

 

 

 

Pinterest

Ahh Pinterest. De big momma van alle social media. Op zoek naar een home-made-sugar-srcub? Of een last-minute babyshower organiseren? Pinterest is er voor jou. Maar laat het feit dat het overwegend door huismoeders wordt beheerd je niet afschrikken; hier ziten namelijk dé beste recepten en kooktips verstopt.

 

 

 

 

Mealime

Heb je graag je mealplan, recepten, ingrediënten en boodschappenlijstje in één app? Geef Mealime eens een kans. Mealime maakt een weekplan opstellen kinderspel: kies je eenheden, het aantal personen en kies de maaltijden die je graag wilt bereiden in de week en POEF: een kant-en-klaar boodschappenlijstje! Mealime’s recepten worden samengesteld door voedingsspecialisten en houden rekening met jouw levensstijl, voorkeuren of allergieën (halal, zonder gluten, weinig calorieën, geen champignons,…). Probeer het eens voor een paar weken, je zult zien dat je snel niet meer zonder kunt.

 

 

Issuu

Ook Cambridge Weight Plan heeft fijne recepten ter aanvulling van jouw Stappenplan-kaftje. Je hebt ze misschien al meegekregen van je consulent, maar we zijn nu ook in een app te vinden. Zo hoef je enkel nog je smartphone mee te nemen naar de keuken. Je vindt ons receptenboekje op Issuu! (Zoek “Cambridge Weight Plan” en voilà)

 

 

 

Facebook

Soms heb je nood aan wat menselijk contact, heb je een vraag of moet je even ventileren. Daarom hebben wij een privégroep opgericht op Facebook waar iedereen welkom is: afslankers, consulenten, supporters of nieuwsgierigen. Allemaal samen, en goed afgeschermd – want we begrijpen als geen ander dat je vrienden van middelbare school niet hoeven te zien dat je aan het afslanken bent. Klik hier om lid te worden!

 

 

 

Telefoon

Vergeet niet: je smartphone blijft in de eerste plaats een PHONE, met als belangrijkste taken: bellen en smsen. Dus als je het niet meer ziet zitten: aarzel niet, bel je consulent gewoon even. Apps kunnen tegenwoordig veel, maar de steun van je consulent is onvervangbaar. Je staat er niet alleen voor!